Je digitale huis opruimen?

Bekijk eens je downloadmap!

Vrienden noemen mij altijd een wandelende encyclopedie omdat ik zoveel random feitjes weet. Zoals deze: wist je dat er een vrouwelijke en een mannelijke paprika zijn? En dat je die kunt herkennen aan de ‘bobbels’ onderop? 3 bobbels: mannelijke paprika. 4? Dan is het een vrouwelijke. En nog een leuk nutteloos weetje: vrouwelijke paprika’s zijn doorgaans zoeter dan de mannelijke.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo. Nu heb ik je voorzien van een nutteloos weetje waar je verder niks mee kunt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Weet je waar veel mensen ook niks mee kunnen? Hun downloadmap!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En wees eens eerlijk: hoeveel bestanden heb jij daar in staan waarvan je eigenlijk niet meer weet wat het is of waar je het voor nodig had?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een makkelijke plek om te beginnen met het opschonen van je Mac is daar. Kijk eens naar de .dmg/.pkg bestanden in je downloadmap. Dat zijn bestanden vergelijkbaar met de kartonnen dozen van je bestelde pakketjes: die gooi je doorgaans ook bij het karton. Deze bestanden zijn als die kartonnen dozen en kun je dus heel makkelijk, zonder consequenties, verwijderen!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Verder: ga je zip bestanden eens na. Check (zoals in de vorige post ook omschreven staat) eens de dubbele downloads. Hoe vaak heb je bestanden met (1), (2) of zelfs (3) erachter staan? Vaak heb je dan versie 2, 1 en de originele versie ook in de map nog staan. Kijk of de inhoud hetzelfde is, dan kan het zo weg!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En? Hoe opgeruimd is jouw downloadmap?

Previous Post
Spellingsfout in je zin ontdekt?
Next Post
Zie jij dubbel?