EHBO voor je iPhone?

Zet je medische id aan!

Bevrijdingsdag was vroeger (in een ver ver verleden) zo’n dag waarop je naar een festival kon met vrienden. Lekker biertjes drinken (I prefer wine) en de hele dag dansen op fijne muziek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hopelijk kan het snel weer, maar voor je die voeten van de vloer laat gaan: heb je er wel eens aan gedacht hoe hulpverleners jouw naasten kunnen inlichten als jij een ongeluk zou krijgen? In het gunstigste geval is er iemand bij die de hulpverleners in contact kan brengen met je vriend/vriendin/ouders/broer/zus, maar wat nu als je onaanspreekbaar bent? De hulpverleners kunnen niet zomaar in je telefoon.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Daarom kun je op je iPhone een medische ID instellen, inclusief noodnummers! Op die manier hoeft je iPhone bij een noodsituatie niet ontgrendeld te worden, maar krijgen hulpverleners wel toegang om de mensen te bellen die gebeld moeten worden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hoe je een medische ID instelt?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Open de instellingen app
2. Typ in de zoekbalk “medische ID”
3. Open het tabje gezondheid (komt naar boven in de zoekbalk)
4. Ga naar “medische ID”
5. Vul je SOS-contactpersonen in.
6. Zet “toon bij vergrendeling” aan. DIT IS HEEL BELANGRIJK. Als je dat niet doet, kan er alsnog niet naar je sos contacten gebeld worden in geval van nood.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als je nu je iPhone vergrendelt, krijg je bij het invoeren van je toegangscode linksonderin “noodgeval” te zien. Als je daarop klikt, zie je (wederom linksonderin) medische ID staan en krijg je toegang tot je SOS contacten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
PS: dit is dus niet alleen voor hulpverleners, maar ook als je zelf in een noodsituatie verkeert. Zo kun je snel iemand bellen die je vertrouwt!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wie van jouw vrienden is een feestganger die dit zou moeten weten? Tag degene! 🙂

Previous Post
Veilig internetten?
Next Post
De musthaves voor iedere fotograaf